شماره تماس سابین صنعت88303176 021
ایمیل سابین صنعتinfo@sabinsanat.ir

ترمومتر دیجیتال

ترمومتر دیجیتال به مولتی متر شباهت دارد و برای اندازه گیری دما و همچنین کنترل آن استفاده می شود. این ترمومتر کاربردهای فراوانی مخصوصا در صنایع دارد و بسیار تجهیز پر اهمیتی است. ترمومتر دیجیتال می تواند به صورت همزمان حتی تا 12 نقطه، اندازه گیری دما را انجام دهد. اساس کار آنها در واقع نیمه رسانا ها هستند به این صورت که اگر تغییر دما رخ دهد مقاومت سنسور ترمومتر دیجیتال که یک نیمه رسانا است، تغییر می کند در نتیجه ی آن جریان تغییر می کند و دمای محیط اندازه گیری می شود.

اما چه پارامترهایی برای انتخاب آن حائز اهمیت است؟ محدوده دمایی آن، تعداد سنسورهای ورودی آن، نوع سنسور، قابلیت ذخیره اطلاعات

ترمومتر دیجیتال

بررسی نحوه عملکرد ترمومتر دیجیتال و انواع آن

ترمومترها همان دماسنج هایی هستند که با آن درجه حرارت و گرمای محیط مورد نظر را اندازه گیری می کنند. قابلیت هایی که برای این وسیله تعبیه شده موجب شده تا در صنایع گوناگونی چون استفاده در پزشکی، کولرها، تجهیزات آزمایشگاهی آموزشی و حرفه ای، دستگاه ها و ابزارهای برقی مانند یخچال و بسیاری موارد دیگر کاربرد داشته باشد.

آشنایی با کارکردهای ترمومتر دیجیتال

با توجه به کاربردهای وسیع، ترمومترها دارای انواع مختلفی مثل ترمومتر جیوه ای، ترمومتر الکی، ترمومتر دیجیتال و غیره هستند. به دلیل اهمیت استفاده و نمونه های مختلف آنها قصد داریم در ادامه مقاله علاوه بر نمونه های مختلف ترمومترها شما را با نوع خاص ترمومتر دیجیتال در حوزه صنعت آشنا کنیم. اگر درمورد قیمت، کاربرد و انواع آن به دنبال اطلاعاتی هستید تا پایان قاله با ما همراه باشید.


image


بررسی ترمومتر دیجیتال و سایر نمونه ها

در یک دسته می توان ترمومترها را به 5 گروه تقسیم کرد:

ترمومتر دیجیتال:

ترمومتر دیجییتال یکی از پرکاربردترین نمونه هاست و به همین دلیل در موقعیت های مختلفی به کار گرفته می شود. این وسیله دارای خاصیت نیمه رسانایی بوده و در صورت تغییرات دمایی سنسور مربوط به آن، مقاومت دستگاه را عوض می کند که این موجب شده تا جریانی که از وسیله مورد نظر عبور کرده، تغییر کند و در نهایت دما در محدوده تعیین شده محاسبه گردد. مثلا ترمومتر دیجیتال قابل حمل( پرتابل) یکی از انواع این ترمومترهاست که برای بررسی و محاسبه دمای محیط مناسب می باشد. از ویژگی های این دستگاه، داشتن مانیتور و اندازه گیری میزان دمای 2 الی 12 نقطه به صورت همزمان می باشد. برای خرید این نمونه از ترمومتر دیجیتال باید به این نکات توجه کرد:

1. تعداد سنسورهایی که برای بخش ورودی تعبیه شده است.

2. سنسورهای به کار رفته از نوع ترموکوپل(یا Pt100) باشد.

3. داشتن رابط برای وصل شدن به رایانه و ذخیره سازی اطلاعات

ترمومتر جیوه ای:

برای اینکه درجه حرارت محیط را با این نوع دماسنج اندازه بگیرید باید به تغییرات حجم جیوه توجه کنید. به این صورت که با تغییرات مربوط به انقباض و انبساط جیوه درون لوله با قرار گیری بر روی خطوط درجه بندی، میزان دما مشخص می شود. بیشترین کاربرد این نوع ترمومتر برای حوزه سلامت و پزشکی( تعیین محدوده تب) می باشد.


image


ترمومترهای الکی:

نحوه اندازه گیری دما در ترمومترهای الکی مانند ترمومترهای جیوه ای است تنها فرق آنها در ماده به کار رفته درون دماسنج می باشد. بیشترین کاربرد این دماسنج ها برای کارهای آزمایشگاهی بوده و اغلب گستره دمایی تعیین شده برای آنها از صفر تا صد درجه سانتی گراد است. یکی از برتری های استفاده از دماسنج های الکلی نسبت به نمونه جیوه ای، درمورد سمی بودن آنهاست که هنگام کلر با آن درصورت بروز مشکلاتی مثل شکستن ترمومتر الکل درون لوله سمی نبوده و خطرات کمتری برای استفاده با آن دارد.

ترمومترهای لیزری:

این تورموترها به ترمومترهای مادون قرمز یا IR نیز معروف هستند. یکی از تفاوت های اصلی دماسنج لیزری نسبت به چند نمونه ای که در بالا ذکر شد، محاسبه دما از راه دور است یعنی دیگر نیازی نیست دماسنج را در محیط قرار دهید. نحوه کار آنها به این صورت است که با فرستادن اشعه مادون قرمز به محیط یا جسم مورد نظر، انرژی اشعه هایی که قرار است باز گردند تغییر کرده و از تفاوت آن می توان درجه حرارت جسم( یا محیط) را محاسبه کرد. این ویژگی باعث شده یک مزیت بسیار به حساب آمده و در مواردی که امکان دسترسی محدوده مورد نظر برای اندازه گیری دما سخت است، مناسب می باشد. یکی از کاربردهای آن مربوط به حوزه پزشکی برای تعیین دمای سلول های درون بدن انسان هاست.


image


بررسی مشخصات و کاربردهای انواع ترمومتر دیجیتال در صنعت

ترمومتر دیجیتال یکی از رایج ترین نمونه ها برای محاسبه دماست و از این رو در صنایع بسیار به کار گرفته می شود. در ادامه برخی از انواع ترمومتر دیجیتال صنعتی را همراه با مشخصاتشان، به شما معرفی خواهیم کرد.

ترمومتر دیجیتال دو کانال تس( مدل TES 1306)

این مدل قابلیت متصل شدن به ترموکوپل های مدل K و J را دارد. که هر کدام در گستره دمایی خاصی کار می کنند. مدل k از 200 الی 1370 درجه سانتیگراد(328 الی 2498 درجه فارنهایت) و مدل J برای گستره دمایی 200 الی 760 درجه سانتیگراد( 328 الی 1400 فارنهایت) مناسب می باشد. یکی از ویژگی های خوب دیگر این نوع ترمومتر دیجیتال مدت زمان کارکرد باتری آن است. باتری این نوع ترمومترها برای صد ساعت قابل استفاده می باشد. این مدل می تواند مقدارهای MAX/MIN را بخواند.

ترمومتر دیجیتال تستو:

گستره دمایی ترمومتر دیجیتال تستو از منفی 50 درجه تا 400 درجه است و می تواند دما را به صورت وایرلس( بی سیم) اندازه بگیرد. این ترمومترهای دارای یک مانیتور کوچک بوده که علاوه بر گذاشتن هشدار بر روی آن می توان از مقادیر محاسبه شده پرینت گرفت.

ترمومتر دیجیتال تماسی لوترون( سری LUTRON TM-917):

کشور سازنده ترمومتر دیجیتال مدل لوترون، تایوان است. LUTRON TM-917 این قابلیت را دارد تا دماهایی حدود منفی 199 الی850 درجه سانتیگراد را محاسبه کند. امکان وصل شدن به رایانه از طریق RS232 و USB وجود دارد. این نوع ترمومترها داری ترموکوپل نیز هستند که دارای انواع J، K، R، E، T و PT100 می باشد.


image


ترمومتر دیجیتال نفوذپذیر تستو( سری 106):

تستو 106 یکی از انواع ترمومتر دیجیتال است که پوششی بر روی آن قرار گرفته که می تواند به عنوان محافظی در مقابل ضربه و آلودگی می باشد. طول سنسوری که درون آن قرار گرفته 55 میلی متر بوده و بیشتر برای اندازه گیری دمای مواد خوراکی و غذاها در رستوران و آشپزخانه هاست. گستره دمایی که این ترمومتر با آن کار می کند از منفی 50 تا 275 درجه می باشد.

ترمومترهای PT100 کیمو( سری TR112) :

محدوده دمایی این نوع ترمومتر دیجیتال از منفی 100 تا 400 بوده و دارای دو کانال می باشد و از دقت بالایی برای اندازه گیری دما برخوردار است.


image



شاید دوست داشته باشید مقالات زیر را هم بخوانید

ترانسمیتر دما

فلومتر مغناطیسی

ترانسمیتر فشار

98/6/7

طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت
Copyright © 2014-2015 sabinsanat.com All rights reserved